Od izbeglištva do velikog jubileja sa korisnicom Dankom Crnomarković

Objavljeno: 15 Dec 2020

Od izbeglištva do velikog jubileja sa korisnicom Dankom Crnomarković width=

Crnomarković Danka je rođena 1921. godine u Bosanskom Grahovu. Zbog rata koji je izbio u bivšoj Republici Jugoslaviji u kom je sve izgubila, zajedno sa suprugom je došla u Beograd 1992.godine kao izbeglica.

Nakon kratkog vremena suprug joj umro i Danka ostaje sama. Terenski radnici Hleba života koji su obilazili izbeglice 90-ih godina u njihovim mestima prebilvališta upoznali su Danku. Od tada ona postaje redovni korisnik humanitarne pomoći.

Uprkos teškim životnim okolnostima, Danka je vedra i raspoložena . Dokle god je mogla dolazila je u klub Hleba života za starije “Topli Kutak”. Volela je da ide na izlete sa ostalim seniorima i tako je obišla I upoznala mnoga mesta u Srbiji.

Sada je korisnica usluge pomoć u kući. Geronto domaćica Hleba života je obilazi svake nedelje, kupuje joj osnovne životne namirnice, lekove, meri joj krvni pritisak. Danki posebno prija da razgovara sa gerento domaćicom.

Biljana Maric, geronto domaćica je zajedno sa Dankom obeležila njen rođendan 8.novembra kada je napunila 99.godina. Danka se veoma obradovala torti I rođendanskom poklonu. Bila je veoma uzbuđena I svesna da je pravi podvig doživeti 99 godinu. Postavila je sebi cilj da spremno dočeka svoj 100 rođendan.

Srećan Vam rođendan, draga baka Danka!