Ručak za korisnike usluga Pomoć u kući

Objavljeno: 01 Nov 2018

Ručak za korisnike usluga Pomoć u kući width=

Dana 30.oktobra 2018.god.organizovan je ručak za korisnike Pomoći u kući među kojima je bilo i onih koje Hleb života pomaže još iz perioda izbeglištva.

Sa mnogo ljubavi ručak su pripremili i poslužili radnici Hleba Zivota odnosno geronto domaćice koje brinu o korisnicima.

U ime domaćina goste je sačekala i pozdravila Snežana Šarić, socijalna radnica HŽ.

Za ovu priliku,ansambl kluba Topli kutak je pripremio program u dva dela. U prvom delu su se predstavili pevačka i folklorna grupa. Dramska sekcija se predstavila sa nekoliko šala i recitacija.

Nekoliko članova pevačke grupe imalo je zapažen solo nastup. Posle ručka, druženje je nastavljeno uz kolače, sokove, muziku i pesmu. Ređali su se solisti. A kada je raspoloženje dostiglo vrhunac – po želji korisnika i zajedno sa njima – pesma je išla jedna za drugom. Skoro da se gostima nije išlo kući.

Sedeli su raspoloženi i pevali. Ali, vreme je odmicalo, gosti su ipak bili umorni i, rastanak je bio neminovan.

Pre rastanka, svaki korisnik je dobio lep poklon – prekrivač u tehnici pačvorka, koji su rađeni na kreativnim radionicama u Americi. Radili su ih vršnjaci naših gostiju.

Na rastanku, jedna korisnica je rekla:“Nemamo dovoljno lepih reči sa kojima bi mogle izraziti zadovoljstvo zbog svega što nam je danas priređeno. Odavno nismo izlazile iz kuće, ovo je bio veliki praznik za nas. Hvala vam za brigu o nama“.